Страшинський, Ігор МирославовичМаринін, Андрій ІвановичПасічний, Василь МиколайовичРишканич, Роман ОлександровичШтельмах, Валерія ЛеонідівнаСвятненко, Роман Сергійович2020-06-172020-06-172019Патент на корисну модель № 139157 UA, МПК A23L 11/00 (2019.01). Спосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів / Страшинський І. М., Маринін А. І., Пасічний В. М., Ришканич Р. О., Штельмах В. Л., Святненко Р. С. ; патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u201905888 ; заявл. 29.05.2019 ; опубл. 26.12.2019, Бюл. № 24 2019.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31459Корисна модель належить харчової промисловості, а саме до м'ясної галузі – технології м'ясо-рослинних консервів. Поставлена задача вирішується тим, що для замочування застосовується попередньо підготовлена пом'якшена вода жорсткістю. Використання для замочування бобових попередньо пом'якшеної води зі зменшеним вмістом солей кальцію і магнію сприяє збільшенню поглинання вологи, що сприяє підвищенню вологоутримуючої здатності білків квасолі і покращення технологічних характеристик готового продукту. The utility model belongs to the food industry, namely to the meat industry - the technology of canned meat and vegetables. The problem is solved by using pre-prepared softened water for soaking. The use of pre-softened water for soaking beans with a reduced content of calcium and magnesium salts increases the absorption of moisture, which increases the moisture retention capacity of bean proteins and improves the technological characteristics of the finished product.meatквасоляконсервим'ясозамочуванняbeanscanned foodsoakingкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняСпосіб підготовки бобових для м’ясо-рослинних консервів (Патент на корисну модель № 139157)Technical Report