Переваги використання гарбузового пюре в технології пшеничного хліба - Свястин, Іван Васильович; Карпович, Юрій Олександрович (My University, 2020)
З метою збагачення хімічного складу хлібобулочних виробів доцільно використовувати продукти переробки гарбуза, зокрема його м’якоті. Порівняно з гідролізованим пюре, сушеним порошком найбільш перспективним є використання пюре, приготовленого на хлібопекарському підприємстві. Для підготовки гарбуза можуть бути застосовані різні способи. Результати досліджень показали, що для забезпечення кращих органолептичних показників якості хлібобулочних виробів, гарбузове пюре варто виготовляти з термічно обробленого гарбуза. In order to enrich the chemical composition of bakery products, it is advisable to use pumpkin processing products, in particular, its pulp. Compared to hydrolyzed puree, dried powder is the most promising using mashed pumpkins prepared at a bakery. Various methods can be used to prepare the pumpkin. The research results have shown that to ensure the best organoleptic indicators of the quality of bakery products, pumpkin puree should be made from heat-treated pumpkin.
Keywords: хліб; пюре гарбузове; гарбуз; харчова цінність; якість хліба; bread; mashed pumpkins; pumpkin; nutritional value; quality of bread; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів