Рішення багатокритеріальних задач оптимального проектування засобами MS Excel - Сєдих, Ольга Леонідівна; Ющук, Павло Олександрович (My University, 2021)
Розглядається багатокритеріальна задача оптимального проектування валу. Обраховується конструкція валу, тобто радіус перерізу вала, товщина стінки, при яких вал буде мати необхідну міцність при найменшій вазі і найбільшій жорсткості. The multicriteria problem of optimal shaft design is considered. The design of the shaft is calculated, ie the cross-sectional radius of the shaft, the wall thickness at which the shaft will have the required strength at the lowest weight and maximum rigidity.
Keywords: оптимальне проектування; багатокритеріальна задача; надбудова «Пошук рішення»; optimal design; multi-criteria problem; add-on «Solution Search»; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки