Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози з цукрового буряку з використанням нанокомпозиту алюмінію - Українець, Анатолій Іванович; Олішевський, Валентин Вікторович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Никитюк, Тарас Володимирович (My University, 2016)
Використання традиційних методів екстрагування цукрози з бурякової стружки не завжди забезпечує необхідний ступінь вилучення сахарози. Для інтенсифікації даного процесу доцільно застосовувати додаткові методи обробки бурякової стружки, в тому числі й використання хімічних реагентів, які б дозволили попереджувати утворення та перехід у екстракт розчинних нецукрів. Using traditional methods of extraction of sucrose from beet chips does not always provide the necessary degree of extraction of sucrose. To intensify the process appropriate to apply additional methods of treatment of beet chips, including the use of chemical reagents that allow formation and prevent transition to extract soluble non-sugars.
Keywords: цукроза; sucrose; екстрагування; extraction; нанокомпозит; nanocomposite; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології цукру і підготовки води