Українець, Анатолій ІвановичОлішевський, Валентин ВікторовичПушанко, Наталія МиколаївнаМаринін, Андрій ІвановичБабко, Євген МиколайовичНикитюк, Тарас Володимирович2016-11-152016-11-152016Українець, А. І. Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози з цукрового буряку з використанням нанокомпозиту алюмінію / А. І. Українець, В. В. Олішевський, Н. М. Пушанко, та ін. // Харчові технології, хлібопродукти і комбікорми : збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, 13-17 верес. 2016 р. – Одеса : ОНАХТ, 2016. – С. 35-37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24555Використання традиційних методів екстрагування цукрози з бурякової стружки не завжди забезпечує необхідний ступінь вилучення сахарози. Для інтенсифікації даного процесу доцільно застосовувати додаткові методи обробки бурякової стружки, в тому числі й використання хімічних реагентів, які б дозволили попереджувати утворення та перехід у екстракт розчинних нецукрів. Using traditional methods of extraction of sucrose from beet chips does not always provide the necessary degree of extraction of sucrose. To intensify the process appropriate to apply additional methods of treatment of beet chips, including the use of chemical reagents that allow formation and prevent transition to extract soluble non-sugars.цукрозаsucroseекстрагуванняextractionнанокомпозитnanocompositeкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології цукру і підготовки водиІнтенсифікація процесу екстрагування сахарози з цукрового буряку з використанням нанокомпозиту алюмініюOther