Концепти поетичної майстерності в доробку Богдана-Ігоря Антонича - Науменко, Наталія Валентинівна; Гуляк, А. Б. (My University, 2012)
У статті проаналізовано поезії Богдана-Ігоря Антонича із позицій майстерності поета. Показано, що співвідношення формальних і змістових компонентів (сполучна ідея краси природи та людської душі, несподівані варіації віршових розмірів – від сміливої поліметрії до дотримання модифікацій ямба, мотиви синтезу мистецтв) створює завершений образ природи в усьому поетичному доробку Антонича. The authors of the article analyze Bohdan-Ihor Antonych’s poems considering the poet’s mastery. There was shown that the correlation between formal and sensual components (the connecting idea of beauty in nature and human soul, the unexpected variations in prosody – from bold polymetric verse up to devotion to different iambic modifications, motifs of artistic synthesis) creates the wholesome image of nature for Antonych’s entire poetic heritage.
Keywords: поезія; натурфілософія; natural philosophy; Антонич Богдан-Ігор; кафедра гуманітарних дисциплін