Удосконалення обліково-аналітичної роботи та її вплив на економічну інтеграцію країни - Чернелевський, Леонід Миколайович; Беренда, Надія Іванівна; Власенко, Ірина Михайлівна; Духновська, Людмила Миколаївна; Ємцев, Віктор Іванович; Ємцева, Галина Федорівна; Колос, Ірина Василівна; Кравченко, Ірина Йосипівна; Лісовий, Андрій Васильович; Михайленко, Ольга Валеріївна; Момот, Людмила Володимирівна; Небильцова, Валентина Михайлівна; et al. (My University, 2018)
У монографії розкрито теоретичні, методичні та прикладні аспекти обліку, аналізу й аудиту різноманітних спрямувань виробничо-господарської діяльності підприємств агропромислового комплексу та переробної промисловості в умовах євроінтеграційних процесів. Досліджено обліково-аналітичне забезпечення та особливості формування облікової політики підприємства з урахуванням МСФЗ. Економічну концентрацію як фактор зростання економіки України вивчено за умови її впливу на рівень світового споживання та кон’юнктури на вітчизняний ринок продовольства, стійкого розвитку підприємств на основі реалізації його економічного потенціалу та дослідження стану продовольчої безпеки країни. The monograph reveals theoretical, methodical and applied aspects of accounting, analysis and audit of various directions of production and economic activity of enterprises of agroindustrial complex and processing industry in the conditions of European integration processes. The accounting and analytical support and peculiarities of formation of the accounting policy of the enterprise with consideration of IFRS are researched. Economic concentration as a growth factor of Ukraine's economy has been studied considering its impact on the level of world consumption and market conditions on the domestic food market, sustainable development of enterprises on the basis of realization of its economic potential and studying the state of food security of the country.
Keywords: бухгалтерський облік; управлінський облік; нормативне регулювання; агропромисловий комплекс; глобалізація; globalization; agro-industrial complex; regulatory regulation; management accounting; accounting; кафедра обліку і аудиту; кафедра економіки і права; кафедра економіки праці та менеджменту