До розрахунку вакуум-апаратів періодичної дії. Гідродинамічний розрахунок вакуум-апаратів - Кулінченко, Віталій Романович; Мотуз, Ігор Костянтинович (My University, 2008)
На підставі теоретичних і експериментальних досліджень розроблені методичні основи гідравлічного і гідродинамічного розрахунку вакуум-апарата періодичної дії.

On the basis of theoretical and experimental researches methodical bases of hydraulic and hydrodynamic calculation of vacuum pans of batch-type are developed.
Keywords: вакуум-апарат; гідродинамічний розрахунок; vacuum apparatus; hydrodynamic calculation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв