Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаСімонова, Ірина Іллівна2020-07-012020-07-012020Гащук, О. І. Розширення асортименту ковбасних виробів спеціального призначення / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, І. І. Сімонова // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. –2020. – Т. 22, № 93. - С. 72-76.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31736У статті наведено результати досліджень модельних фаршів к з м’яса індиків з додаванням цільної крові з метою розширення асортименту продуктів спеціального призначення. Наявність у м’ясній сировині біологічно активних речовин широкого спектру фізіологічної дії визначає його спеціальні властивості. Запропоновано використання білку крові Глобін Vepro Gel 95 HV у складі білково-жирової емульсії (у кількості 40% до маси фаршу) та цільну кров з метою підвищення вмісту заліза у продукті для профілактики та лікування анемії. The article presents the results of research of model minced meat from turkey meat with the addition of whole blood in order to expand the range of special purpose products. The presence of biologically active substances in meat raw materials with a wide range of physiological action determines its special properties. The use of blood protein Globin Vepro Gel 95 HV in the composition of protein-fat emulsion (in the amount of 40% by weight of minced meat) and whole blood to increase the iron content in the product for the prevention and treatment of anemia.м’ясо індиківцільна кровбілково-жирова емульсіясосискиturkey meatwhole bloodprotein-fat emulsionsausagesкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозширення асортименту ковбасних виробів спеціального призначенняArticle