Спосіб отримання солоду з голозерного вівса - Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина Миколаївна; Марущак, Герман Русланович; Коберніцька, Аліна Олександрівна (My University, 2018)
Спосіб отримання солоду із голозерного вівса включає сортування, миття, дезінфекцію,замочування при температурі води для замочування 12-20 °C, солодорощення вівса протягом5-6 діб при вологості 41-42 %, температурі пророщування від 15 до 18 °C, висушування довологості 5-7 %, відбивання паростків. Спочатку проводять очищення вівса від зернових ісміттєвих домішок, замочування проводять до вологості 41-43 %, тривалість замочування 20-26год., пророщування вівса протягом 3-5 діб, висушування солоду проводять при поступовомупідвищенні температури сушильного агента від 40 до 75 °C, протягом 22-24 год. Зберіганняпроводять шість тижнів для завершення всіх біологічних процесів у сухому солоді

The method of obtaining malt from bare oats includes sorting, washing, disinfection, soaking at a water temperature for soaking of 12-20 °C, malting oats for 5-6 days at a humidity of 41-42%, a germination temperature of 15 to 18 °C, drying at a humidity level of 5 -7%, sprouting. First, oats are cleaned of grain and waste impurities, soaking is carried out to a moisture content of 41-43%, the duration of soaking is 20-26 hours, oats are germinated for 3-5 days, malt drying is carried out with a gradual increase in the temperature of the drying agent from 40 to 75 °C, for 22 -24 hours Storage is carried out for six weeks to complete all biological processes in dry malt
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; солод; солодорощення; овес голозерний; malt; malting; whole grain oats