Переваги системного регулювання реактивної потужності на харчових виробництвах - Балюта, Сергій Миколайович; Ізволенський, Ігор Євгенович; Шестеренко, Володимир Євгенович (My University, 2014)
В статті розглянуто шляхи підвищення ефективності компенсації реактивної потужності на харчових підприємствах шляхом застосування дворівневої системи керування джерелами реактивної потужності. Запропонований системний підхід до компенсації дозволяє суттєво підвищити економічні показники всіх джерел реактивної потужності. The paper considers ways to improve the efficiency of reactive power compensation on food enterprises through the use of a two-tier system of management of sources of reactive power. The proposed systematic approach to the compensation can significantly improve the economic performance of all sources of reactive power.
Keywords: реактивна потужність; система електропостачання; синхронний двигун; система керування; компенсація; reactive power; supply system; system approach; operation efficiency; кафедра електропостачання і енергоменеджменту