Фролова, Наталія ЕпінетівнаТищенко (Усатюк), Олена Михайлівна2014-06-042014-06-042014Фролова, Н. Е. Нові можливості перероблення ефірних олій для ароматизації харчових продуктів / Н. Е. Фролова, О. М. Усатюк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2014. – Т. 2, № 12 (68). – С. 24–29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14799Представлено нові можливості перероблення ефірних олій з отриманням «вузьких» фракцій та індивідуальних ароматичних речовин, що передбачає послідовне здійснення таких операцій: вакуумна ректифікація, препаративне виділення і газохроматографічний контроль чистоти отриманих продуктів. Виділені «вузькі» фракції» й індивідуальні ароматичні речовини є натуральними ароматизаторами і пропонуються для ароматизації харчових продуктів. The new possibilities of processing of essential oils with obtaining «narrow» fractions and individual flavouring substances that requires consistent implementation of the operations such as vacuum rectification, preparative separation and chromatographic control of purity of the obtained products have been presented. Obtained «narrow» faction and individual flavouring substances are natural flavourings and they are offered for aromatisation of foods.uk-UKефірні оліїessential oilsароматична речовинаaromatic substanceвузька фракціяnarrow factionвакуумна ректифікаціяvacuum rectificationпрепаративне виділенняpreparative separationнатуральні ароматизаториnatural flavoringsкафедра готельно-ресторанної справикафедра технології оздоровчих продуктівНові можливості перероблення ефірних олій для ароматизації харчових продуктівArticle