Бабанов, Ігор ГеннадійовичБабанова, Олена ІгорівнаМихайлов, Валерій МихайловичБабкіна, Ірина ВолодимирівнаШевченко, Андрій Олександрович2019-06-272019-06-272018Використання електроконтактного нагрівання в процесах та апаратах харчової промисловості / І. Г. Бабанов, О. І. Бабанова, В. М. Михайлов, І. В. Бабкіна, А. О. Шевченко // Харчова промисловість. - 2018. – № 24 - С. 85-91.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29932У статті наведено аналіз використання електроконтактного нагрівання (ЕКН) в процесах і апаратах харчової промис-ловості. Виконано тепловий розрахунок, результати якого підтверджують ефективність використання ЕКН в комбінованих теплових процесах, що використовуються при виробництві смаженої і запеченої кулінарної продукції. Представлено результати дослідження вибору раціональних параметрів електричного струму — напруги та частоти. In the article presented the analysis of use of electric-contact heating in the processes and apparatus of the food retail industry. Executed a thermal calculation, the results of which confirm the efficiency of the use of electric-contact heating in the combined thermal processes in-use in the production of fried and cooked culinary items. Presented the results of the research on the choice of rational parameters of the electric current are voltage and frequencies.uk-UKелектроконтактне нагріванняелектричний струмпроцеси і апаратихарчова промисловістьelectro-contact heatingelectrical currentprocesses and apparatusfood industryкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВикористання електроконтактного нагрівання в процесах та апаратах харчової промисловостіArticle