Рудюк, Василь МиколайовичПасічний, Василь МиколайовичХорунжа, Тетяна ОлегівнаКрасуля, Олена Олександрівна2020-02-052020-02-052019Кисломолочний продукт з підвищеним вмістом білка / В. П. Рудюк, В. М. Пасічний, Т. О. Хорунжа, О. О. Красуля // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. – 2019. – С. 79–83.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30674Розроблено рецептури кисломолочних продуктів, виготовлених термостатним способом з використанням білкових концентратів. За основу взято класичну технологію виготовлення термостатним способом, з попереднім приготуванням сумішей наоснові нормалізованого молока, концентрату молочного білкового (КМБС-65) та концентрату сироваткового білкового ультрафільтраційного (КСБ-УФ-65), з подальшою пастеризацією та сквашуванням. Використовувались білкові концентрати в сухомувигляді. Молочний білок сприяє живленню тканин не короткостроковому, а в довготривалому періоді, що дуже важливо при інтенсивних фізичних навантаженнях та високій інтелектуальної активності. Сироватковий білок швидко засвоюється, і поживніречовини, що він несе з собою, в короткі терміни надходять у тканини організму, в тому числі в м’язи. Це дозволяє в короткітерміни компенсувати енергетичні витрати і поліпшити процеси обміну, покликані нормалізувати роботу органів і систем. Білкові концентрати використовуються з метою поліпшення щільності згустку та зниження ступеня синерезису. Продукт, збагачений концентратом, виступатиме додатковим джерелом надходження природного харчового молочного білка до організму людини.otherконцентратмолочний білоккисломолочний продуктсироваткаconcentratesourmilkproductmilkproteinкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології молока і молочних продуктівКисломолочний продукт з підвищеним вмістом білкаArticle