Використання нетрадиційної сировини в складі кормосуміші - Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Почеп, Володимир Анатолійович; Бондар, А. О.; Улянич, Іван Федорович (My University, 2012)
В статті наведено інформацію про картоплю, буряковий жом та виноградні вичавки. Досліджено вплив нетрадиційної сировини на гранулювання зерна пшениці. Рекомендована вологість суміші – 16,0…18,0 %. Кількість введення компонентів – 1,0…4,5 %. Також було досліджено вплив добавок на процес зберігання гранул та ріст мікроорганізмів. В статті є результати по гранулюванню сумішей та їх аналіз. Математична модель крихкості гранул. Був розрахований рецепт кормової суміші. In the article was produced information about potatoes, beet pulp and residue. It was researched influence non-traditional raw materials at granulate of wheat. Introduced humidity composition – 16,0…18,0 %. The quantity introduction of components – 1,0…4,5 %. Also it was researched influence of additives in process of preservation granules and microorganisms growth. In the article was directed at results of granulation compounds and its analysis. Mathematical model of grain brittleness. It was calculated the recipe of fodder mixture.
Keywords: картопля; буряковий жом; виноградні вичавки; фізико-хімічні властивості; технологічна схема; гранулювання; мікроогранізми; рецепт; potatoes; beet pulp; residue; physical and chemical characteristics; technological scheme; granulate; microorganisms; recipe; кафедра технології зберігання і переробки зерна