Апарат для механоферментативної обробки крохмалевмісної сировини (Деклараційний патент № 55156А ) - Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Шевченко, Василь Іванович; Міхненко, Євгеній Олександрович; Олійнічук, Олексій Сергійович; Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Жихарєв, Юрій Валентинович; Шиян, Петро Леонідович; Лукіянчук, Григорій Іванович; Нагребецький, Анатолій Іванович (My University, 2003)
Апарат забезпечує високий ступінь розчинення і оцукрювання крохмалю в одну стадію за рахунок інтенсифікації подрібнення замісу у мокрому стані та скорочення питомих витрат енергії на приготування сусла. Apparatus provides temple the degree of dissolution and saccharification of starch in one step through the intensification of wet grinding of batch and to reduce specific consumption energy for prepare wort.
Keywords: заміс; мокре подріблення; розчинення крохмалю; оцукрювання; замес; batch; wet crushing; dissolving starch; saccharification; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства