Дзигар, Ольга ОлександрівнаСтадник, Тетяна БогданівнаОболкіна, Віра Іллівна2019-12-112019-12-112018Дзигар, О. О. Перспективи застосування монарди двійчастої та пажитника сінного як джерела біологічно активних речовин при створенні нових харчових продуктів / О. О. Дзигар, Т. Б. Стадник, В. І. Оболкіна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 84 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 23–24 квітня 2018 р. – Київ :НУХТ, 2018. – Ч. 1. – С. 180.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30525Проведений аналіз хімічного складу монарди двійчастої та пажитника сінного, який показав наявність великої кількості біологічно активних сполук, а саме антиоксидантних та ароматичних. Зроблено висновок, що така сировина при виробництві борошняних кондитерських виробів буде слугувати у якості природного ароматизатору та антиоксиданту, що поліпшить органолептичні властивості та збільшить їх терміни придатності. The analysis of the chemical composition of the use of Monarda double and hay fenugreek, which showed the presence of a large number of biologically active compounds, namely antioxidant and aromatic. It is concluded that such raw materials in the production of flour confectionery products will serve as a natural flavoring and antioxidant, improve organoleptic properties and increase their shelf life.uk-UKбіологічно активні речовинмонарда двійчастапажитник сіннийборошняні кондитерські виробиbiologically active substancesmonard doublefenugreek hay feverflour confectioneryкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспективи застосування монарди двійчастої та пажитника сінного як джерела біологічно активних речовин при створенні нових харчових продуктівThesis