Костенко, Єлизавета Євгеніївна2012-05-212012-05-212011Костенко, Є. Є. Хіміко-аналітичні властивості сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17*8, та використання їх в аналізі харчових об'єктів / Є. Є. Костенко // Методи та об‘єкти хімічного аналізу. – 2011. – Т. 6, № 1–2. – С. 56–70.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1084Встановлено умови іммобілізації сульфофталеїнових барвників на поверхні аніонита АВ-178. Досліджена взаємодія Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) з отриманими твердофазними реагентами. Визначені: оптимальні умови реакцій, кількісні характеристики складу і стійкості комплексов, які утворюються на поверхні; показники ефективності аніонообмінників з іммобілізованими сульфофталеїновими барвниками. Розроблений ряд нових твердофазно-спектрофотометричних методик визначення металів у харчових об´єктах.The conditions of the immobilization sulphophalein dyes at the surface anionite АВ-178 were found. The interaction of Cu (II), Pb (II), Zn (II), Hg (II), Fe (III), Sn (IV), Zr (IV), Ti (IV) with the surface regents was studied. The optimum conditions of the reactions, quantitative characteristics of the composition and the surface compounds stability; the effective dates of the surface anionite with the immobilization sulphophalein dyes have been obtained. A new solid-phase spectrophotometric procedures was developed for determination of the metal iones in the food objects.otherтвердофазне-спектрофотометричне визначення металівthe interface spectrophotometric definition of the metal ionsіммобілізовані барвникианаліз харчових об'єктівthe immobilized dyesкафедра харчової хіміїХіміко-аналітичні властивості сульфофталеїнових барвників, іммобілізованих на аніоніті АВ-17*8, та використання їх в аналізі харчових об'єктівArticle