Маслійчук, Ольга БогданівнаСімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2024-06-102024-06-102023Маслійчук, О. Б. Наукові засади розроблення продуктів з підвищеним вмістом білка в раціоні харчування військовослужбовців / О. Б. Маслійчук, Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Таврійський науковий вісник. – Херсон : Гельветика, 2023. – Вип. 6. – С. 120–131. – (Серія : Технічні науки).https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43407Білкова складова є найдефіцитнішою у раціоні харчування військовослужбовців. Особливо актуальним є завдання споживання необхідної кількості білка для військовослуж- бовців, що мають підвищений ступінь фізичної активності в бойових діях. У статті проаналізовано наукові засади розроблення харчових продуктів з підвищеним вмістом білка в раціоні харчування військовослужбовців. Наведено білкові добавки відповідної класифікації та запропоновано наступний етап дослідження забезпечення раціону харчування військослужбовців у основних нутрієнтахThe protein component is the most deficient in the diet of military personnel. The task of consuming the necessary amount of protein is especially relevant for military personnel who have a high degree of physical activity in combat operations. The article analyzes the scientific principles of the development of food products with a high protein content in the diet of military personnel. Protein supplements of the appropriate classification are given and the next stage of the study of ensuring the diet of military personnel in the main nutrients is proposedukхарчування військовослужбовців,повноцінний білокнутрієнтбілкові добавкиprotein supplementsnutrientcomplete proteinfood for military personnelкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра іноземних мов професійного спрямуванняНаукові засади розроблення продуктів з підвищеним вмістом білка в раціоні харчування військовослужбовцівArticle0000-0003-2045-92840000-0002-7836-31140000-0002-7340-8985