Шульга, Сергій ІвановичКовч, Аліна ВолодимирівнаШульга, Оксана Сергіївна2014-11-182014-11-182014Шульга, С. Темне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції Майєра / С. Шульга, А. Ковч, О. Шульга // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 517.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18474Відомо, що реакція між амінокислотами та вуглеводами (реакція Майєра) призводить до утворення забарвлених продуктів. Це відкриття беззастережно використовується для пояснення барвних речовин при наявності білкових речовин та вуглеводів у продукті одночасно. It is known that the reaction between amino acids and carbohydrates (reaction Mayer) leads to the formation of colored products. This finding unequivocally used to explain the coloring matter in the presence of proteins and carbohydrates in the product simultaneously.otherвуглеводиспектроскопіяамінокислотиcarbohydratesspectroscopyamino acidsкафедра експертизи харчових продуктівкафедра харчової хіміїТемне забарвлення продуктів - не завжди ознака реакції МайєраOther