Синтез модальних регуляторів з спостерігачем стану об’єкта Луенбергера - Аракелов, Олексій Юрійович; Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2018)
Наведено розв’язок задачі побудови модальних регуляторів для лінійних багатовимірних систем, що забезпечують D-стійкість (асимптотичну стійкість) об’єкта керування. Запропоновано конструктивний розв’язок задачі синтезу D-стабілізувальних (модальних) регуляторів за вимірюваним виходом об’єкта керування, заснований на побудові спостерігачів стану об’єкта певного порядку на основі використання теорії лінійних матричних нерівностей (LMI). The solution of the problem of constructing modal regulators for linear multidimensional systems providing D-stability (asymptotic stability) of the control object is given. A constructive solution to the problem of synthesis of D-stabilizer (modal) regulators measured by output control object based on the construction of the facility monitors certain order on the basis of the theory of linear matrix inequalities (LMI).
Keywords: модальне керування; регулятори; D-стійкість; лінійні матричні нерівності; кронекеровий добуток матриць; modal control; regulators; D-stability; Luenberger observers; linear matrix inequalities; matrix kronecker product; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка