Грек, Олена ВікторівнаКрасуля, Олена Олександрівна2013-04-032013-04-032012Грек, О. В. Застосування лактозброджуючих дріжджів в технології ферментованих сироваткових напоїв підвищеної в’язкості / О. В. Грек, О. О. Красуля // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. — 2012. — Вип. 131. — С. 297-301.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7233В статті досліджено можливість застосування лактозброджуючих дріжджів для ферментації сироваткових напоїв. Визначено штам дріжджів та раціональні режими ферментації сироваткового сусла з підвищеною в’язкістю. In this article investigated the possibility of using lactose-fermenting yeast for fermentation drinks based on milk whey. Defined yeast strain and rational modes of fermentation whey mash with high viscosityuk-UKмолочна сироваткамолочная сывороткаwheyнапій бродіннянапиток броженияfermentation drinkдріжджідрожжиyeastкафедра технології молока і молочних продуктівЗастосування лактозброджуючих дріжджів в технології ферментованих сироваткових напоїв підвищеної в’язкостіArticle