Використання сучасних методів моделювання при розрахунку фазової рівноваги в системах етанол-вода-домішка - Пупена, Олександр Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Луцька, Наталія Миколаївна (My University, 2010)
В роботі розглядаються ефективні підходи розрахунку фазової рівноваги для ректифікаційних колон спиртової промисловості. Наведена послідовність побудови моделі фазової рівноваги, алгоритми розрахунку тиску і складу пари та коефіцієнтів фугітивності парової фази. Також наведений алгоритм розрахунку коефіцієнтів активності рідкої фази систем типу етанол-вода-домішка за модифікованим методом UNIFAC. We consider effective approaches to calculating the phase equilibrium for distillation columns alcohol industry. The above sequence model building phase equilibrium calculation algorithms pressure and composition steam and coefficients fuhityvnosti vapor phase. Also presented algorithm calculating activity coefficients of the liquid phase systems such as ethanol-water-additive method for modified UNIFAC.
Keywords: тиск; пара; спиртова промисловість; pressure; steam; alcohol industry; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка