Шаповаленко, Олег ІвановичШаран, Андрій Васильович2014-02-242014-02-242002Шаповаленко, О. І. Як теплова обробка впливає на якість пророслого зерна пшениці / О. І. Шаповаленко, А. В. Шаран // Зерно і хліб. – 2002. – № 1. – С. 28-29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12720В статті наведено результати досліджень впливу температури та тривалості теплової обробки на зміну числа падіння, яке є критерієм оцінки активності α-амілази. Приведені рівняння регресії, які описують зміну числа падіння для пшениці першої та другої доби проростання. The results of study of the effect of temperature and duration of heat treatment on the changes of falling number, which is the criterion for assessing the activity of α-amylase. Shows the regression equation that describes the change in the number of wheat fall for the first and second days of germination.otherα-амілазапроросле зернопшеницячисло падінняα-amylasegerminated grainwheatfalling numberкафедра технології зберігання і переробки зернаЯк теплова обробка впливає на якість пророслого зерна пшениціArticle