Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції (Патент України на корисну модель № 52810) - Силка, Ірина Миколаївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Чепель, Наталія Василівна; Науменко, Ксенія Андріївна; Усенко, Віталій Олександрович (My University, 2010)
Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції, який передбачає встановлення температури кипіння летких вуглевсців за кореляційною залежністю хроматографічних величин утримування компонентів від температур кипіння, який відрізняється тим, що як хроматографічну величину утримування компонентів ефірних олій в інтервалі температур кипіння 150...250 °С використовують логарифмічний індекс утримування Ковача, визначений на капілярній хроматографічній колонці з слабополярною нерухомою фазою. Method for determining the boiling point of the volatile components of essential oils by simulated distillation, which implies that the boiling point of the volatile vuhlevstsiv by correlation values сhromatographic retention components of boiling, characterized in that the chromatographic retention value of the components of essential oils boiling in the range of 150 ... 250 ° C using logarithmic retention index Kovach determined on capillary chromatographic column slightly polar stationary phase.
Keywords: температура кипіння; boiling point; ефірні олії; essential oils; імітована дистиляція; simulated distillation; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції