Силка, Ірина МиколаївнаФролова, Наталія ЕпінетівнаЧепель, Наталія ВасилівнаНауменко, Ксенія АндріївнаУсенко, Віталій Олександрович2013-09-262013-09-262010Патент України на корисну модель № 52810, МПК (2009) В01 D15/08. Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції / І. М. Силка, Н. Е. Фролова, Н. В. Чепель, К. А. Науменко, В. О. Усенко ; Замовник і патентовласник Націон. унів-т харч. техн. - № u 201002691 ; заявл.10.03.2010 ; опубл. 10.09.2010., Бюл. № 17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9943Спосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції, який передбачає встановлення температури кипіння летких вуглевсців за кореляційною залежністю хроматографічних величин утримування компонентів від температур кипіння, який відрізняється тим, що як хроматографічну величину утримування компонентів ефірних олій в інтервалі температур кипіння 150...250 °С використовують логарифмічний індекс утримування Ковача, визначений на капілярній хроматографічній колонці з слабополярною нерухомою фазою. Method for determining the boiling point of the volatile components of essential oils by simulated distillation, which implies that the boiling point of the volatile vuhlevstsiv by correlation values сhromatographic retention components of boiling, characterized in that the chromatographic retention value of the components of essential oils boiling in the range of 150 ... 250 ° C using logarithmic retention index Kovach determined on capillary chromatographic column slightly polar stationary phase.otherтемпература кипінняboiling pointефірні оліїessential oilsімітована дистиляціяsimulated distillationкафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїСпосіб визначення температури кипіння летких компонентів ефірних олій методом імітованої дистиляції (Патент України на корисну модель № 52810)Other