Lobanov, DenisOlishevskyi, ValentynBabko, Evhen2023-11-072023-11-072023Lobanov, D. Intensification of the process of obtaining cheese grain by modernizing the cheese maker of the `cvh` series / D. Lobanov, V. V. Olishevskyi, E. M. Babko // Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 125-річчю Національного університету біоресурсів і природокористування України, 25 травня 2023 р. – 2023. – С. 653-654https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41388Запропонована конструкція системи відбору сироватки сироварки дозволяє здійснювати її інтенсивний відбір самопливом, без використання насоса. Визначено залежність між консистенцією сирної маси в процесі бродіння та величиною граничного напруження зсуву.enmodernizationмодернізаціяmilkмолокоmachineмашинакафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняIntensification of the process of obtaining cheese grain by modernizing the cheese maker of the `cvh` seriesThesis