Правові виклики та інноваційні рішення у сфері продовольчої безпеки: європейський досвід для України - Задніпряна‐Корінна, Мар'яна Юріївна; Федун, Дарія Андріївна (My University, 2025)
У статті здійснюється аналіз правових аспектів та інноваційних рішень, пов’язаних із продовольчою безпекою в Україні, з оглядом європейського досвіду. Досліджуються законодавчі ініціативи, спрямовані на гармонізацію національних систем контролю якості продуктів харчування з європейськими стандартами. Автори звертають увагу на те, як адаптація міжнародних норм впливає на процес контролю якості харчових продуктів в Україні, підкреслюючи важливість забезпечення відповідності національних вимог міжнародним критеріям для зміцнення продовольчої безпеки. Окремо акцентується увага на необхідності модернізації правового регулювання, яке повинно відповідати сучасним викликам, таким як зміна споживчих уподобань і глобальні загрози. Аналізуються тенденції в законодавстві, що сприяють удосконаленню контролю за якістю харчових продуктів та захисту прав споживачів.
Keywords: кафедра маркетингу; продовольча безпека; food security; управління продовольчою безпекою; food security management