Костенко, Єлизавета Євгеніївна2013-06-072013-06-072010Костенко, Є. Є. Прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів з грибів щодо Pb (II), Cd (II), Hg (II) та оцінка іх якості / Є. Є. Костенко // Аналітична хімія : Сесія наук. ради НАН України НАН України з проблемами, Гурзуф, 17-23 травня 2010 р. : тези доповідей. - 2010. – С. 38.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8217Досліджено комплексоутворення Pb (II) , Cd (II), Hg (II) з амінокислотами, що входять до складу грибів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей грибів по відношенню до іонів Pb (II) , Cd (II), Hg (II). By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) , Cd (II), Hg (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the mushrooms. It Is Installed that Pb (II) , Cd (II), Hg (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of mushrooms to link Pb (II) , Cd (II), Hg (II).сорбційно-спектрофотометричне визначення іонів металівіммобілізовані барвникихарчові грибиthe interface spectrophotometric definition of the metal ionsthe immobilized dyesthe edible mushroomsкафедра харчової хіміїПрогнозування протекторних властивостей харчових продуктів з грибів щодо Pb (II), Cd (II), Hg (II) та оцінка іх якості