Прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів з грибів щодо Pb (II), Cd (II), Hg (II) та оцінка іх якості - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2010)
Досліджено комплексоутворення Pb (II) , Cd (II), Hg (II) з амінокислотами, що входять до складу грибів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей грибів по відношенню до іонів Pb (II) , Cd (II), Hg (II). By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) , Cd (II), Hg (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the mushrooms. It Is Installed that Pb (II) , Cd (II), Hg (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of mushrooms to link Pb (II) , Cd (II), Hg (II).
Keywords: сорбційно-спектрофотометричне визначення іонів металів; іммобілізовані барвники; харчові гриби; the interface spectrophotometric definition of the metal ions; the immobilized dyes; the edible mushrooms; кафедра харчової хімії