Традиції та новаторство у сучасній чеській кухні - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2014)
Історично склалося так, що чеська кухня має багато спільних рис із українською. Для приготування страв використовують одні й ті самі продукти, проте застосовують різні технології. М'ясо чехи завжди готують із соусом (всесвітньовідома «свічкова на сметані» з яловичини, якою частують найповажніших гостей). Традиційними є також свинина з кнедликом та капустою, шніцель із картоплею. Далеко за кордоном відомі й «брамбораки», від слова «брамбори» (картопля) - аналог українських дерунів. Historically, the Czech cuisine has much in common with Ukrainian. For cooking use the same products but use different technologies. Czechs always cook meat with sauce (The world-famous "candle with sour cream" beef, which has been treating most distinguished guests). Traditional is also pork with dumplings and cabbage, schnitzel with potatoes. Far abroad and known "bramboraky" from word "brambory" (potatoes) - similar to Ukrainian potato pancakes
Keywords: новаторство; чеська кухня; традиції; кафедра гуманітарних дисциплін; innovation; cheshskaya kitchen; traditions