Hulevatа, IrynaSalavor, OksanaNychyk, OksanaBublienko, Natalia2023-01-242023-01-242022Utilization of food waste in European Union / I. Hulevata, O. Salavor, O. Nychik, N. Bublienko // Scientific progress: innovations, achievements and prospects : 4th International scientific and practical conference, 9 – 11.01.2023. – Munich, Germany : MDPC Publishing. – Pp. 19–22https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38845The development of separate food waste collection and recycling is an integral part of improving natural resource efficiency and the transition to a sustainable economy. Food waste can be used as sources of raw materials and energy. The paper defines the necessity of creating an ecologically safe food waste management system. Розвиток роздільного збору та переробки харчових відходів є невід’ємною частиною підвищення ефективності використання природних ресурсів та переходу до сталої економіки. Харчові відходи можна використовувати як джерело сировини та енергії. У тезах визначено необхідність створення екологічно безпечної системи поводження з харчовими відходами.otherкафедра екології та екоменеджментуfood industry wastedisposalEuropean Unionвідходи харчової промисловостіутилізаціяЄвропейський СоюзUtilization of food waste in European UnionThesis