Інноваційний етап розвитку та проблема технологічного імпорту в економіці України - Дука, Анастасія Петрівна (My University, 2014)
Проаналізовано проблему впливу технологічного імпорту на формування конкурентоспроможності національної економіки. Здійснено порівняння профілів конкурентоспроможності Швейцарії та України за Індексом глобальної конкурентоспроможності 2013-2014 рр. Досліджено та виявлено основні наслідки впливу технологічного імпорту на динаміку реалізованої інноваційної продукції України у період 2004-2012 р. The issue of the impact of technological imports on the process of forming the competitiveness of the national economy is analyzed. The comparison of competitiveness profiles of Switzerland and Ukraine by Global Competitiveness Index 2013-2014 is realized. The major effects of technological imports to dynamics of innovative products sales in Ukraine during 2004-2012 are identified.
Keywords: кафедра економіки праці та менеджменту; competitiveness of the enterprise; конкурентоспроможність підприємства; економічний розвиток підприємства; economic development of the enterprise; тechnological imports; імпорт технологічний