Основні функції управління збутовою діяльністю - Кусий, Сергій Вікторович; Бєлова, Тетяна Геннадіївна (My University, 2020)
Розглянуто основні функції управління збутовою діяльністю. Описані маркетингові, технологічні та логістичні функції. Доведено, що до основних функцій збуту комерційного спрямування входить прямий продаж товарів виробничим підприємством, здача їх в оренду для взаємовигідного обміну або продажу. Маркетингові функції призначені для виявлення факторів впливу на маркетингову збутову діяльність, проведення досліджень щодо складових товароруху з метою зменшення на нього витрат. До технологічних функцій відносяться доставка і розподіл, а також складування і зберігання. Наведено функції складування-зберігання і доставки-розподілу, які формують основну логістику складування. The main functions of sales management are considered. Marketing, technological and logistic functions are described. It is proved that the main functions of commercial sales include the direct sale of goods by a manufacturing enterprise, their lease for mutually beneficial exchange or sale. Marketing functions are designed to identify factors influencing marketing activities, conducting research on the components of trade in order to reduce costs. Technological functions include delivery and distribution, as well as warehousing and storage. The functions of warehousing-storage and delivery-distribution, which form the basic logistics of warehousing, are given.
Keywords: кафедра маркетингу; збут; функції збуту; маркетингові функції; технологічні функції; логістичні функції; marketing; sales functions; marketing functions; technological functions; logistics functions