Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаМельник, Оксана ПетрівнаБєлінська, ГаннаЛисова, Ірина ВолодимирівнаОвсяннікова, Т. О.2014-04-282014-04-282014Холестерол як біологічно активний компонент жирів тваринного походження / І. Г. Радзієвська, О. П. Мельник, А. П. Бєлінська, І. В. Лисова, Т. О. Овсяннікова // Вісник НТУ "ХПІ". – 2014. – № 7 (1050). – С. 116–120https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14172Приведено результати визначення вмісту стеролів у тваринних жирах хроматографічним методом. Показано вплив споживання тваринних жирів на ймовірність формування атеросклерозу в організмі. The results of determination of the content of sterols in animal fats chromatographic method. The effect of consumption of animal fats on the likelihood of atherosclerosis in the body.захворюванняатеросклерозхолестеролхроматографіяdiseasecholesterolatherosclerosischromatographyкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівХолестерол як біологічно активний компонент жирів тваринного походженняArticle