Носенко, Тамара ТихонівнаОлексенко, А. О.2012-04-282012-04-282011Носенко, Т. Т. Стан і перспективи виробництва яловичини в Київській області / Т. Т. Носенко, А. О. Олексенко // Вісник НТУ "ХПІ". — 2011. — № 9. — С. 9-13.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1033Стаття присвячена дослідженню показників ступеню окисненості соняшникової олії в процесі її переробки (зберігання та рафінації). Наведено результати змін пероксидного та анізидинового числа на стадіях рафінації олії. Критичними з точки зору накопичення продуктів окиснення є такі стадії як: зберігання сирої олії, нейтралізація та вибілювання. Встановлена обернена залежність між значенням пероксидного та анізидинового числа олії після адсорбційної рафінації.The article is devoted to the investigation of sunflower oil oxidation level during its processing (storage and refining). Results of peroxide and anisidine value changes on the different refining stages are given. Oil storage, neutralization and bleaching are critical stages for accumulation of oxidation products. Inverse dependence between peroxide and anisidine value during absorption refining is detected.otherсоняшникова оліяsunflower oilокисненнярафінаціяпероксидне числоанізидинове числоoxidationrefiningperoxide valueanisidine valueкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівДослідження ступеню окиснення соняшникової олії під час рафінаціїArticle