Зав'ялов, Володимир ЛеонідовичМисюра, Тарас ГригоровичБодров, Віктор СеменовичПопова, Наталія ВікторівнаЗапорожець, Юлія Владиславівна2015-04-092015-04-092015Дослідження масообміну в умовах періодичного віброекстрагування із рослинної сировини (частина друга) / В. Л. Зав’ялов, Т. Г. Мисюра, В. С. Бодров та ін. // Вібрації в техніці та технологіях : Всеукраїнський науково-технічний журнал. – Вінниця, 2015. – № 2 (78). – С. 128–133.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20130Представлено результати досліджень впливу низькочастотних механічних коливань, як джерела створення пульсуючих вібротурбулізуючих знакозмінних струменів в системі рідина — тверде тіло, на інтенсивність масообміну при періодичному екстрагуванні із рослинної сировини. Узагальнення результатів експериментів виконано в системі функціонально зв’язаних координат, де в якості функціонального приймається час, протягом якого концентрація екстрагента змінюється у «е» (основа натуральних логарифмів) разів, а у якості просторової одиниці — відстань, на якій функціональний час змінюється в тій же степені. У таких координатах стає можливим швидко оцінювати рівень масообміну при екстрагуванні. The results of studies of the effect of low-frequency mechanical vibrations, as a source of turbulence-creating pulsating vibration alternating jets in the solid - liquid, the intensity of the mass transfer in a batch extraction from plant material. Generalization of the results experiments performed in the functional connectivity of origin, where as a functional taken time vtechenie which the concentration of the extractant to change in the "e" (the base of natural logarithms) times, and as a spatial unit - the distance at which time a functional change to the same extent . In these coordinates, it is possible to assess the level of mass transfer during the extraction.uk-UKвіброекстрагуваннямасообмінекстракційні кривірежимні параметриробоче середовищепульсуючий потікчас релаксаціїкоефіцієнт масопередачіvibroextractionmass transferextraction curvesoperating parametersworking environmentpulsating flowrelaxation timemass transfer coefficients-cientкафедра експертизи харчових продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження масообміну в умовах періодичного віброекстрагування із рослинної сировини (частина друга)