Пасічний, Василь МиколайовичПолумбрик (Іванова), Манєфа МиколаївнаНеводюк, Ірина ВалентинівнаЦиганкова, Марія Cергіївна2020-06-152020-06-152016Патент на корисну модель № 108928 UA, МПК А22 С 11/00 (2016.01). Білоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком / Пасічний В. М., Полумбрик М. М., Неводюк І. В., Циганкова М. С. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u201512731 ; заявл. 23.12.2015 ; опубл. 10.08.2016, Бюл. № 15 2016.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31353Корисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. В основу корисної моделі поставлена задача створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. Поставлена задача вирішується тим, що композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком, яка включає суху молочну сироватку, карбоксиметилцелюлозу, білковий компонент, камідь гуарову, кремнезем, фосфати харчові. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The utility model is based on the task of creating a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value. The problem is solved by the fact that the composition for the production of emulsified products with beef collagen protein, which includes whey powder, protein component, guar gum, silica, food phosphates.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкомпозиціябілокколагенбілкозинcompositionproteincollagenБілоквмісна композиція з яловичим колагеновим білком (Патент на корисну модель № 108928)Technical Report