Гащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаЧернюшок, Ольга Анатоліївна2014-09-122014-09-122014Гащук, О. І. Розробка м'ясних геродієтичних продуктів - основа здорового харчування / О. І. Гащук, О. Є. Москалюк, О. А. Чернюшок // Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С. З. Гжицького. – 2014. – Т. 16, № 2 (59), Ч. 4. – С. 43–48.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16726У статті представлено дослідження розроблених рецептур паштетів для геродієтичного харчування підвищеної біологічної цінності, що дозволяє розширити асортимент геродієтичних продуктів, збагатити добовий раціон корисними нутрієнтами і харчовими волокнами, які відповідають фізіологічним потребам організму та сприяють збереженню здоров'я, працездатності і активного творчого довголіття людини. Визначено харчову і біологічну цінність та показники якості і безпечності розроблених паштетів. The article presents studies developed formulations of pates for gerodietetic food of high biological value, which allows to expand assortment Heredia products to enrich the daily diet of healthy nutrients and dietary fibre, which meet the physiological needs of the organism and contribute health maintenance, health and active creative longevity of man. Defined food and biological value, quality and safety of the developed pates.otherзбалансоване харчуванняпаштети для геродієтичного харчуванняхарчова і біологічна цінністьамінокислотний складвітаміниbalanced nutritionpate for gerodietetic nutritionfood and biological valueamino acid compositionvitaminsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівРозробка м'ясних геродієтичних продуктів - основа здорового харчуванняArticle