Роль економіко-математичних методів та моделей в підприємницькій діяльності в умовах сучасного ринку - Труш, Юлія Леонідівна (My University, 2022)
Економіко-математичні методи і моделі – це комплекс наукових напрямів у дослідженні економічних процесів методами математики і кібернетики. Найважливішим у використанні математики в економіці є математичне моделювання економічного явища, ситуації або процесу для вивчення певного аспекту в його розвитку. Підприємницька активність у переважній більшості випадків супроводжується створенням суб'єктів підприємництва, і в свою чергу, їх діяльність потребує практичного використання економічних та математичних знань, з використанням методів й моделей, в ході їх функціонування, що є актуальним в сучасних умовах господарювання. Нині в Україні формування фундаментальних засад розвитку підприємств є актуальним завданням. У цьому аспекті виникає необхідність використання концептуальних аспектів та інстрементарію, які органічно поєднують застосування математичних методів і моделей для вирішення економічних проблем, з метою отримання кількісних оцінок у процесі прийняття управлінських рішень. Використання математичних методів у сфері управління підприємством (зокрема, в економічній сфері) — це найважливіший напрям вдосконалення систем управління підприємством.
Keywords: кафедра економіки і права; метод; модель; підприємство; ринок; економіка; method; model; enterprise; market; economy