Шевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаДонець, Олександр ПетровичТопчій, Оксана Анатоліївна2014-08-052014-08-052014Кишенько, І. І. Використання білків тваринного походження як один з напрямів ресурсозбереження при виробництві реструктурованих шинок / І. І. Кишенько, О. П. Донець, О. А. Топчій // Технічні науки: стан, досягнення і перспективи розвитку м’ясної, олієжирової та молочної галузей : програма та матеріали третьої міжнародної науково-технічної конференції, 25-26 березня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 49-50https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16293Аналіз харчування різних груп населення України свідчить, що в даний час споживання харчових продуктів не тільки повністю забезпечує, але і для значної частини населення, перевищує енергетичні потреби. У той же час потреба в білку, зокрема, тваринного походження, задовольняється лише на 80 %. Тому, використання додаткових джерел тваринного білку в сучасних технологіях виробництва м'ясних продуктів є актуальним і своєчасним. Шинкові вироби традиційно користуються широким споживчим попитом у населення. їх асортимент і якість визначається перш за все видом і якістю сировини. Analysis of nutrition of different population groups of Ukraine shows that currently food consumption not only fully satisfies, but for much of the population exceeds energy needs. At the same time, the need for protein, especially animal is met by only 80%. Therefore, the use of additional sources of animal protein in modern technologies of production of meat products is relevant and timely. Ham products traditionally broad consumer demand in the population. their range and quality is determined primarily by the type and quality of raw materials.otherшинкові виробистабілізаторитваринний білокham productsstabilizersanimal proteinкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВикористання білків тваринного походження як один з напрямів ресурсозбереження при виробництві реструктурованих шинокOther