Інженерний аналіз та оптимізація систем керування позиційними приводами в запірнорегулювальних системах продуктопроводів - Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Запорожець, Олександр Володимирович (My University, 2024)
Оптимізація роботи запірно-регулювальних мереж у харчовій промисловості є ключовим фактором підвищення енергоефективності та загальної продуктивності виробництва. Сучасні позиційні електропневматичні системи керування, що застосовуються в запірно-регулювальних пристроях, надають широкі можливості для точного регулювання технологічних процесів. Проте, для реалізації повного потенціалу цих систем необхідна розробка науково обґрунтованих методів оптимізації їх роботи, що дозволить досягти максимальної ефективності та надійності роботи обладнання.

Optimizing the operation of shut-off and control networks in the food industry is a key factor in increasing energy efficiency and overall production productivity. Modern positioning electropneumatic control systems used in valves and controls provide ample opportunities for precise control of technological processes. However, in order to realize the full potential of these systems, it is necessary to develop scientifically based methods for optimizing their operation, which will help to achieve maximum efficiency and reliability of equipment operation.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; аналіз; оптимізація; позиційні приводи; запірно-регулювальні системи; продуктопровід; analysis; optimization; positioning drives; shut-off and control systems; product pipeline