Малюжко, Олена ВолодимирівнаСалюк, Анатолій ІвановичНікітін, Геннадій Олексійович2013-01-302013-01-302002https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5819Для комплексної переробки хмелевої дробини та білкового відстою, було запропоновано використовувати процес метанового бродіння. Білковий відстій та хмелева дробина направляється в метантенк, який заповнено активним мулом для термофільного зброджування. Ферментація ведеться в напівбезперервному від’ємно-доливному режимі при температурі 45 С, pH = 8 та швидкості протоку D = 0,014 год. For complex processing of hop pellets and protein sludge, it was suggested that the process of methane fermentation. The protein pellet sucks and Khmeleva sent to digesters, which filled activated sludge to thermophilic digestion. Fermentation is carried out in semicontinuous negatively-Filling-up teapots mode at 45 C, pH = 8, and strait velocity D = 0,014 hours.otherвторинні матеріали пивоварінняхмелева дробинаметанове бродінняsecondary materialsbrewingmethanogenic fermentation digestersкафедра екологічної безпеки та охорони праціТехнолдогія комплексної утилізації вторинних матеріальних ресурсів пивоварінняSecondary materials, brewing, hops pellet, methanogenic fermentation digestersArticle