Шевчук, ОксанаВойцеховський, Дмитро ІгоровичШутюк, Віталій ВолодимировичВасилів, Володимир Павлович2014-05-192014-05-192014Зміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушіння / О. О. Шевчук, Д. І. Войцеховський, В. В. Шутюк, В. П. Василів // Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства : збірник праць ІV Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів. – К. : НУБіПУ, 2014. - С. 73-74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14401У цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.uk-UKсушіннягрушавологовмістцукрисушкагрушавлагосодержаниесахараdryingpearmoisturesugarsкафедра технології консервуванняЗміна вологовмісту і концентрації цукрів в груші під час сушінняArticle