Pokhylenko, AnastasiaPilipenko, AlexeyBabich, Irina2024-05-242024-05-242023Pokhylenko, A. Influence of grape tannins on the quality indicators of red wine / A. Pokhylenko, O. Pylypenko, I. Babych // Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч.1. – С. 200https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43252Tannins play an important role in the production of wine, after which they provide structure and make it more resistant to aging. They also influence the flavor and texture of wine, adding a pleasant bitterness and astringency. However, if tannins are in the right balance, they can add complexity and depth of flavor to a wine, complementing fruit and floral aromas.Дубильні речовини відіграють важливу роль у виробництві вина, після чого вони забезпечують структуру і роблять його більш стійким до старіння. Вони також впливають на смак і текстуру вина, додаючи приємну гірчинку і терпкість. Однак якщо таніни знаходяться в правильному балансі, вони можуть додати вину складності та глибини смаку, доповнюючи фруктові та квіткові аромати.enкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствадубильні речовинимацераціясорти винограду з високим вмістом танінівtanninsmacerationgrape varieties with a high content of tanninsInfluence of grape tannins on the quality indicators of red wineThesishttps://orcid.org/0000-0002-3058-3062