Influence of grape tannins on the quality indicators of red wine - Pokhylenko, Anastasia; Pylypenko, Oleksii; Babich, Irina (My University, 2023)
Tannins play an important role in the production of wine, after which they provide structure and make it more resistant to aging. They also influence the flavor and texture of wine, adding a pleasant bitterness and astringency. However, if tannins are in the right balance, they can add complexity and depth of flavor to a wine, complementing fruit and floral aromas.

Дубильні речовини відіграють важливу роль у виробництві вина, після чого вони забезпечують структуру і роблять його більш стійким до старіння. Вони також впливають на смак і текстуру вина, додаючи приємну гірчинку і терпкість. Однак якщо таніни знаходяться в правильному балансі, вони можуть додати вину складності та глибини смаку, доповнюючи фруктові та квіткові аромати.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; дубильні речовини; мацерація; сорти винограду з високим вмістом танінів; tannins; maceration; grape varieties with a high content of tannins