Жерибор, Ольга СергіївнаЄвтушенко, Ольга ВолодимирівнаСірик, Аліна Олегівна2024-10-242024-10-242024Жерибор, О. Сучасні екологічні підходи до утилізації відходів на підприємствах консервної промисловості / О. Жерибор, О. Євтушенко, Сірик А. // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали Ювілейної 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч.1. – С. 354https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45140Розглянуто необхідність впровадження інноваційних технологій з переробки та повторного використання відходів, з урахуванням вимог чинного законодавства України та кращого досвіду країн ЄС, дозволить консервній промисловості значно зменшити кількість відходів, отримати економічну вигоду від переробки та їх повторного використання, зберегти природні ресурси, зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.Considered the need to introduce innovative technologies for waste processing and reuse, taking into account the requirements of the current legislation of Ukraine and the best experience of the EU countries, will allow the canning industry to significantly reduce the amount of waste, obtain economic benefits from processing and their reuse, save natural resources, reduce the negative impact on environment.ukкафедра фізики та професійної безпекипідприємства консервної промисловостіекологіяутилізація відходівenterprises of the canning industryecologywaste disposalСучасні екологічні підходи до утилізації відходів на підприємствах консервної промисловостіThesishttps://orcid.org/0000-0001-6773-682Xhttps://orcid.org/0000-0002-5041-7096