Овчарук, Володимир ОлексійовичЮщук, Інна Василівна2023-11-092023-11-092022Овчарук, В. О. Методи екологізації цукрового виробництва з метою зменшення викидів у атмосферу / В. О. Овчарук, І. В. Ющук // Norwegian Journal of Development of the International Science. – 2022. – № 83, Vol. 1. – Pp. 59-62https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41429Робота присвячена дослідженню впливу розміру обладнання для сатурації в процесі очищення дифузійного соку в цукровому виробництві. Розроблена математична модель для розрахунку процесу карбонізації. Встановлено, що теоретичний розмір сатуратора менше тих апаратів, що використовуються на цукрових заводах. Насичення сатураційного газу діоксидом вуглецю негативно впливає на коефіцієнт його використання.otherоптимізація розрахункуочистка дифузійного сокуцукрове виробництвоcalculations optimizationcrude juice purifyingsugar productionкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиМетоди екологізації цукрового виробництва з метою зменшення викидів у атмосферуArticle