Шейко, Таміла ВолодимирівнаМельник, Людмила Миколаївна2013-06-262013-06-262010Шейко, Т. В. Підвищення якості та безпеки соку столового буряка шунгітом / Т. В. Шейко, Л. М. Мельник // Новітні технології, обладнання, безпека та якість харчових продуктів - сьогодення та перспективи : Міжнародна науково-практична конференція, 27-28 вересня 2010. – С. 72.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8477В роботі встановлено, що шунгіт адсорбує практично всі досліджувані важкі метали, зменшуючи їх вміст у соці в 2…3 рази, що підвищує якість та безпеку соку столового буряка. The paper found that shungite adsorbs practically all tested heavy metals, reducing their content in the juice 2 ... 3 times, which increases the quality and safety of the juice of red beet.адсорбціяпектинові речовинишунгітсік столового бурякаadsorptionpectinshungitebeet juiceкафедра процесів і апаратів харчових виробництвПідвищення якості та безпеки соку столового буряка шунгітомThesis