Пристрій для орієнтування виробів (Патент на корисну модель № 72618) - Халайджі, Вероніка Валеріївна; Гавва, Олександр Миколайович; Волчко, Анатолій Іванович; Дороніна, Катерина Михайлівна; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Павлов, Сергій Олексійович; Волчко, Андрій Анатолійович (My University, 2012)
Пристрій для орієнтування виробів, що включає подавальний конвеєр з приводом та встановлений над ним пристрій поперечного переміщення вантажів, який відрізняється тим, що конвеєр виконано у вигляді приводної роликової доріжки, на роликах якої встановлені, з можливістю осьового переміщення, втулки, при цьому ролики і втулки нерухомі один відносно одного за рахунок утворення між собою профільного з'єднання, втулки виконані з феромагнітного матеріалу, а ролики - з діелектричного, і осьове переміщення здійснюється за допомогою електромагніта. Device orientation of products, including the feeding conveyor with drive and installed it on the device cross movement of goods, which is characterized in that the conveyor is designed as a drive roller track, roller which installed, with the possibility of axial movement, bushings, and the bushings and rollers fixed relative to each other due to the formation among a profile connection plugs are made of a ferromagnetic material, and jokes - with dielectric and axial movement by means of an electromagnet.
Keywords: пристрій; device; орієнтування; targeting; продукт; products; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки