Дяченко, Ольга СергіївнаСтукальська (Іванова), Наталія Миколаївна2023-10-302023-10-302022Дяченко, О. Вплив цукрового діабету на харчування людини / О. Дяченко, Н. Стукальська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень-травень 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч.3. – С. 217https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41289Основними принципами лікувального та правильного харчування при цукровому діабеті є збалансованість кількості білків, жирів і вуглеводів. Харчування при діабеті для кожного є строго індивідуальним і визначається лікарем в залежності від типу захворювання. Проте їжа повинна прийматися приблизно рівними порціями 5-6 разів на день, а її добова кількість має покривати енергетичні потреби хворого, не перевищуючи їх. Аналізуючи наукову літературу з даного питання було виявлено що, все ж таки існують однакові для всіх хворих вимоги, згідно з якими визначено, які продукти можна їсти, а які слід обмежувати.otherкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїцукровий діабетлікувальне харчуваннярівень цукру в кровіdiabetesmedical nutritionblood sugar levelВплив цукрового діабету на харчування людиниThesis