Вплив цукрового діабету на харчування людини - Дяченко, Ольга Сергіївна; Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна (My University, 2022)
Основними принципами лікувального та правильного харчування при цукровому діабеті є збалансованість кількості білків, жирів і вуглеводів. Харчування при діабеті для кожного є строго індивідуальним і визначається лікарем в залежності від типу захворювання. Проте їжа повинна прийматися приблизно рівними порціями 5-6 разів на день, а її добова кількість має покривати енергетичні потреби хворого, не перевищуючи їх. Аналізуючи наукову літературу з даного питання було виявлено що, все ж таки існують однакові для всіх хворих вимоги, згідно з якими визначено, які продукти можна їсти, а які слід обмежувати.
Keywords: кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; цукровий діабет; лікувальне харчування; рівень цукру в крові; diabetes; medical nutrition; blood sugar level