Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаКорольчук, Ірина МиколаївнаСкрипник, Олексій Вікторович2024-11-082024-11-082019Патент України на винахід № 126521 UA, МПК А23С 19/076 (2006.01). Спосіб отримання сиру м’якого з козиного молока / Кочубей-Литвиненко О. В., Ющенко Н. М., Кузьмик У. Г., Корольчук І. М., Скрипник О. В. ; замовник і патентовласник Національний університет харчових технологій. – № а 201908278 ; заявл. 16.07.2019 ; опубл. 27.10.2022, Бюл. № 43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45507Винахід стосується способу отримання м'якого сиру, що включає використання як молочної основи молока козиного незбираного, яке піддають зсіданню під дією сичужного ферменту, а також додають до молока кальцій хлористий та закваску чистих культур молочнокислих мікроорганізмів, причому додатково в козине молоко додають прянощі, такі як куркума або імбир, або гуньба сінна.The invention relates to a method for obtaining soft cheese, comprising the use of uncollected goat's milk as a milk base, which is subjected to coagulation under the action of rennet, and also adding calcium chloride and a starter of pure lactic acid microorganisms to the milk. Additionally, spices such as turmeric or ginger, or fenugreek, are added to goat's milk.ukкозине молокосир м’якийкуркумаімбиргуньба сіннаgoat milksoft cheeseturmericgingerfenugreekкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняСпосіб отримання сиру м’якого з козиного молока (Патент України на винахід № 126521)Patenthttps://orcid.org/0000-0003-0712-448Xhttps://orcid.org/0000-0002-4277-5782https://orcid.org/0000-0003-2617-006X