Олійник, Сергій ВолодимировичКобець (Задорожня), Олена СергіївнаАрпуль (Олексійчук), Оксана ВолодимирівнаДоценко, Віктор Федорович2018-04-052018-04-052016Досвід використання рослинних олій з нетрадиційної сировини і харчовій промисловості / О. С. Кобець, С. С. Олійник, О. В. Арпуль, В. Ф. Доценко // Научный взгляд в будущее. – Выпуск 2(2), Том 2. – Одесса : КУПРИЕНКО СВ, 2016. – С. 56-63.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26875У статті обґрунтовано досвід використання рослинних олій з нетрадиційної сировини для розроблення харчових продуктів, у тому числі і борошняних кондитерських виробів, функціонального призначення. Розглянуто існуючі тенденції створення купажів олій задля оптимізації жирнокислотного складу сировини. Визначено, що олії з нетрадиційної сировини містять значно більшу кількість поліненасичених жирних кислот та жиророзчинних вітамінів у порівнянні зі звичайними оліями.The article experience of using vegetable oil from new raw material for the development of food products, including flour confectionery functionality. Existing trends create blends of oils to optimize the fatty acid composition of raw materials. Determined that oil from unconventional materials contain significantly more polyunsaturated fatty acids and fat-soluble vitamins than conventional oils.uk-UKборошняні кондитерські виробиconfectionery productsжиророзчинні вітаміниfat-soluble vitaminsкафедра готельно-ресторанної справиДосвід використання рослинних олій з нетрадиційної сировини і харчовій промисловостіArticle