Вплив генерації дріжджів на процес бродіння пивного сусла - Кошова, Валентина Миколаївна; Пилипенко, С. А. (My University, 2010)
Дослідженні генерації дріжджів мали максимальну кількість мертвих клітин 4,7% при нормі 5%, що говорить про їх нормальний фізіологічний стан; зараженість сторонніми мікроорганізмами становила 1,5% при нормі 1%. Ступінь інфікованості дріжджів 5 генерації виявився дещо підвищеним. Але треба зазначити, що цей показник, як і вміст мертвих клітин, залежить не лише від особливостей дріжджів, а й від умов зберігання, складу сусла, ступеню аерації, що також необхідно враховувати. Study the generation of yeast had the maximum number of dead cells at 4.7% rate of 5%, which means their normal physiological state, foreign microorganism contamination was 1.5% at a rate of 1%. The degree of infection of yeast 5 generations was slightly elevated. But it should be noted that this figure is as of dead cells, depends not only on the characteristics of yeast, and the storage conditions, the composition of the wort, the degree of aeration, which also must be considered.
Keywords: генерація; бродіння; поліфеноли; стійкість; generation; polyphenols; resistance; fermentation; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства